bestemmingwijziging

Wat is een bestemmingwijziging?

Als grond een andere bestemming krijgt toegekend van een gemeente dan noemen we dat een bestemmingswijziging. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer landbouwgrond verandert in grond waarop woningen of bedrijfspanden gerealiseerd mogen worden. Wanneer agrarische grond in Nerland veranderd in bouwgrond is kans op een waardestijging groot.

Misverstand over waardestijging

Vaak wordt gedacht dat grond bij pas een bestemmingswijziging in waarde stijgt. Dit is grotendeels waar, maar ook weer niet helemaal. Ten eerste bestaat er grond die al de bestemming bouwgrond heeft maar toch niet verkocht wordt, omdat er geen commerciële vraag bestaat, bijvoorbeeld omdat de locatie niet in trek is.

Bovendien wordt de grootste waardestijging al ruim voor de bestemmingswijziging gerealiseerd, soms wel een jaar voordat de bestemmingswijzing onherroepelijk wordt. Wel is het zo dat er dan wel een bestemmingswijziging aan zit te komen.

Algemene voorwaarden

De verzamelde gegevens kunnen door Vastgoedplan Nederland gebruikt worden om onze prospects, klanten en partners telefonisch of per e-mail te benaderen met belangrijke updates over onze projecten, commerciële aanbiedingen, ook als die aanbiedingen geen door of namens Vastgoedplan Nederland aangeboden goederen of diensten betreffen. Stelt u benadering in welke vorm dan ook niet op prijs, dan kunt u zich te allen tijde afmelden door een e-mail te sturen naar info@vastgoedplan.nl.

Stel uw vraag

Om een bericht te sturen kunt u onderstaand formulier invullen. Liever telefonisch contact? Bel dan +31 (0)23 808 0008

"*" geeft vereiste velden aan

Abonneren op de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief vind u iedere maand het laatste nieuws over financiële producten, onze grond, de belangrijkste bedrijfsontwikkelingen en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Vragen over uw uitkering

Heeft u vragen over uw rendementsuitkering van bijvoorbeeld de Scheg? Of een andere vraag over uitkeringen in het algemeen? Vul uw gegevens hieronder in. Wij doen ons best om u binnen 24 uur te woord staan.

Vragen over uitkeringen kunnen alleen via dit formulier gesteld worden, en niet per telefoon.

"*" geeft vereiste velden aan