Nieuws
apr 28

Groningen goed voorbeeld van gezondheid in gebiedsontwikkeling

Groningen als goed voorbeeld van gezondheid in gebiedsontwikkeling

Groningen is uitgeroepen tot ‘gezondste stad van het land’. Van alle grote steden is het leefklimaat in Groningen het gezondst, stelt onderzoeksbureau Arcadis.Een overtuigende koppositie na toetsing op vijf onderdelen: mobiliteit, buitenruimte, milieu, gebouwde omgeving en gemeenschap.

Voor John Boon van Arcadis is de winst van Groningen geen verrassing. En voor Groningen zelf ook niet. Al in de ‘doelstellingennota binnenstad’ van 1972 werd de leefbaarheid van de stad voorop gesteld.

Het plan bevoordeelde fietsers en wandelaars, en weerde automobilisten uit het centrum. Nergens ter wereld wordt zo vaak de fiets gepakt als in Nederland, en Groningen is op dit gebied koploper.

In de nieuwste projecten zoals ‘The Nordic City’ van Atelier Groningen, wordt hoog ingezet op Duurzaamheid, Energietransitie en milieu. Hierin wordt ontwerpkracht slim gekoppeld aan beleid- en besluitvorming.

In Groningen’s Reitdiepgebied is een actieve participatie van de bevolking. De commissie DUZA creëert draagvlak voor collectieve duurzaamheidsinitiatieven op wijkniveau.

Vastgoedplan helpt mee om Groningen’s ambities waar te maken. 

In samenwerking met eerdergenoemde Arcadis stelden we de bebouwingsstudie ‘Garunsdiep’ op. Dit is ons ontwerp voor een zelfvoorzienende wijk in het Reitdiepgebied, naadloos aansluitend op Groningen’s visie en methode.

We richten ons op Natuurinclusiviteit, duurzaam verwarmen, Gasloos wonen, ‘nul-op-de-meter’, circulaire, modulaire bouw en houtbouw

In de studie zetten we mens en natuur centraal, en gebruiken we de klimaatagenda van Provincie Groningen als onderlegger.

Meer informatie?

Bel 023 – 808 0008

Onze projectmanagers zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons ook een bericht sturen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden

De verzamelde gegevens kunnen door Vastgoedplan Nederland gebruikt worden om onze prospects, klanten en partners telefonisch of per e-mail te benaderen met belangrijke updates over onze projecten, commerciële aanbiedingen, ook als die aanbiedingen geen door of namens Vastgoedplan Nederland aangeboden goederen of diensten betreffen. Stelt u benadering in welke vorm dan ook niet op prijs, dan kunt u zich te allen tijde afmelden door een e-mail te sturen naar info@vastgoedplan.nl.

Stel uw vraag

Om een bericht te sturen kunt u onderstaand formulier invullen. Liever telefonisch contact? Bel dan +31 (0)23 808 0008

"*" geeft vereiste velden aan

Abonneren op de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief vind u iedere maand het laatste nieuws over financiële producten, onze grond, de belangrijkste bedrijfsontwikkelingen en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Vragen over uw uitkering

Heeft u vragen over uw rendementsuitkering van bijvoorbeeld de Scheg? Of een andere vraag over uitkeringen in het algemeen? Vul uw gegevens hieronder in. Wij doen ons best om u binnen 24 uur te woord staan.

Vragen over uitkeringen kunnen alleen via dit formulier gesteld worden, en niet per telefoon.

"*" geeft vereiste velden aan