Nieuws
mei 20

Nieuw ontwikkelgebied: Overdinkel, Gemeente Losser

Na maanden van voorbereiding komt Vastgoedplan met een nieuw ontwikkelgebied. Hier zien we kansen om een constructieve bijdrage te leveren aan de hele regio.

Overdinkel, Losser, Overijssel. Een perceel van net onder de twee hectare waar Vastgoedplan de pijlen op richt. Dit was tot het begin van de 20ste eeuw een rustige boerengemeenschap. De textielindustrie nam toen een flinke groeispurt en vanuit Drenthe
en Friesland kwamen arbeidskrachten zich In Overdinkel vestigen om in het duitse Gronau, net over de grens, te gaan werken. Ze bouwden eenvoudige houten huisjes op de destijds goedkope heidegrond. In het huidige dorp (circa 4200 inwoners)bevindt zich het gebied waar wij onze pijlen op richten: een perceel van bijna 2 hectare. Samen met Arcadis Nederland en Groosco Architecten is intensief onderzoek gedaan naar de potentie van het gebied, en hebben we een bebouwingsstudie opgesteld.In de bebouwingsstudie zijn meerdere schetsverkavelingen opgenomen. Deze varianten sluiten naadloos aan op de woonvisie van gemeente Losser.

Streekeigen architectuur

In Overdinkel en Twente is het ‘coulissenlandschap’ kenmerkend: een halfopen lappendeken van percelen die worden begrensd door een bomenrij. Een groen karakter, met stromende beken, akkers, velden en jongere ontginningen. We hebben ons voor de woningtypologie laten inspireren door de Twents-Saksische bouwstijl waarvan we stijlkenmerken ‘citeren’, zoals de hoog opgaande daken met een lichte knik, en de kopgevels met een vooruitstekend middendeel. Op deze manier plaatsen we de schetsvoorstellen in een passende historische context.

Interessante optie

De ontwikkeling van seniorenwoningen in deze streek is een interessante optie in onze bebouwingsstudie. Een woonwijk voor ouderen zou in de omtrek gezinswoningen vrijmaken, zodat doorstroming met startende huiseigenaren op gang komt. De prachtige groene omgeving in combinatie met de de bereikbaarheid vanuit Enschede (belangrijk voor medische zorgverlening) zou dit perceel tot een aantrekkelijke vestigingsplaats voor ouderen kunnen maken.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden

De verzamelde gegevens kunnen door Vastgoedplan Nederland gebruikt worden om onze prospects, klanten en partners telefonisch of per e-mail te benaderen met belangrijke updates over onze projecten, commerciële aanbiedingen, ook als die aanbiedingen geen door of namens Vastgoedplan Nederland aangeboden goederen of diensten betreffen. Stelt u benadering in welke vorm dan ook niet op prijs, dan kunt u zich te allen tijde afmelden door een e-mail te sturen naar info@vastgoedplan.nl.

Stel uw vraag

Om een bericht te sturen kunt u onderstaand formulier invullen. Liever telefonisch contact? Bel dan +31 (0)23 808 0008

"*" geeft vereiste velden aan

Abonneren op de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief vind u iedere maand het laatste nieuws over financiële producten, onze grond, de belangrijkste bedrijfsontwikkelingen en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Vragen over uw uitkering

Heeft u vragen over uw rendementsuitkering van bijvoorbeeld de Scheg? Of een andere vraag over uitkeringen in het algemeen? Vul uw gegevens hieronder in. Wij doen ons best om u binnen 24 uur te woord staan.

Vragen over uitkeringen kunnen alleen via dit formulier gesteld worden, en niet per telefoon.

"*" geeft vereiste velden aan