Nieuws
mei 24

Vastgoedplan Nederland onderzoekt kansen in Neck

Vastgoedplan Nederland richt haar pijlen op een gebied in het noorden van Neck, in de gemeente Wormerland, ten westen van Purmerend. Samen met de gemeente willen wij onderzoeken wat er mogelijk is op de kavels langs de Jisperdijk, met oog voor duurzaamheid, groen en focus op lokale woningbehoefte. Het eerste veld- en bureauonderzoek is inmiddels gestart.

Initiatieven in de maak

Vastgoedplan Nederland werkt aan twee initiatieven; ‘Wonen aan het water’ en‘ De groene Wijk’. Beide ten noorden van de Jisperdijk. Als wij de Woonvisie van de gemeente naast onze eerste schetsen leggen moet er zeker ruimte zijn voor een dergelijk initiatief. De gemeente Wormerland wil namelijk tot 2025 ongeveer400 woningen toevoegen om aan de vraag te voldoen. Dit gebied ten noorden van de Jisperdijk heeft echter nog geen woonbestemming.

Wormerland is een gemeente gelegen tussen de Zaanstad en Purmerend en is een bijzondere gemeente met ruim 15.900 inwoners. Een bijzondere gemeente wil zeggen, een gemeente met verschillende (dorps)kernen. Een van de kernen is het plaatsje Neck.
Neck heeft zo’n 900 inwoners verdeeld over 420 woningen. De nieuwste woningen zijn gebouwd in 2013 en 2020. Langs de Kuilweg zijn er 33 woningen bijgekomen en het project ‘Neck-Zuid’ voorzag 63 nieuwe woningen. Het project Neck-Zuid is in2019 uitverkocht en begin dit jaar opgeleverd.

Wij zien kansen

Vastgoedplan Nederland ziet serieuze kansen in het gebied ten noorden van de Jisperdijk. Veel grote steden kunnen niet uitbreiden vanwege ruimtegebrek, dit geldt ook voor Purmerend. Daarom worden er regelmatig locaties onderzocht in de randgemeenten. Neck profiteert met een ligging tegen Purmerend aan van de ontsluitingsmogelijkheden die de gemeente al geeft. Bovendien lijkt de woonvisie van de gemeente Wormerland de deur open te houden voor meer woonontwikkeling.

Wormerland wil groeien

Wormerland groeit nog steeds en die groei wil de gemeente ook faciliteren. Want de behoefte aan woningen blijft aanwezig. Op dit  moment is er geen huis te koop in Neck. De gemeente spreekt de ambitie uit voor “een duurzame woningvoorraad die met het behoud van het groene karakter van de gemeente optimaal aansluit bij de(toekomstige) woningbehoefte en woonopgaven.”

Vastgoedplan Nederland zet zich in om mee te bouwen aan die ambitie van de gemeente. Ondernemers en overheid hebben elkaar nodig om deze ambities waar te maken. De grond ten noorden van de Jisperdijk leent zich bijzonder goed om een gedeelte van die nieuwbouw te realiseren.

Meer informatie?

Bel 023 – 808 0008

Onze projectmanagers zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons ook een bericht sturen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden

De verzamelde gegevens kunnen door Vastgoedplan Nederland gebruikt worden om onze prospects, klanten en partners telefonisch of per e-mail te benaderen met belangrijke updates over onze projecten, commerciële aanbiedingen, ook als die aanbiedingen geen door of namens Vastgoedplan Nederland aangeboden goederen of diensten betreffen. Stelt u benadering in welke vorm dan ook niet op prijs, dan kunt u zich te allen tijde afmelden door een e-mail te sturen naar info@vastgoedplan.nl.

Stel uw vraag

Om een bericht te sturen kunt u onderstaand formulier invullen. Liever telefonisch contact? Bel dan +31 (0)23 808 0008

"*" geeft vereiste velden aan

Abonneren op de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief vind u iedere maand het laatste nieuws over financiële producten, onze grond, de belangrijkste bedrijfsontwikkelingen en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Vragen over uw uitkering

Heeft u vragen over uw rendementsuitkering van bijvoorbeeld de Scheg? Of een andere vraag over uitkeringen in het algemeen? Vul uw gegevens hieronder in. Wij doen ons best om u binnen 24 uur te woord staan.

Vragen over uitkeringen kunnen alleen via dit formulier gesteld worden, en niet per telefoon.

"*" geeft vereiste velden aan