Nieuws
mei 19

Vastgoedplan Nederland pakt initiatief voor De Scheg-Midden

Vastgoedplan Nederland heeft het project De Scheg-Oost in Amstelveen met succes verkocht. Nu pakken wij het initiatief voor de ontwikkeling in De Scheg-Midden. Voor De Scheg-Oost en -West liggen er nu concrete plannen. Dat geldt voor De Scheg-Midden – het laatste deelgebied in deze ontwikkeling – nog niet. Vastgoedplan Nederland pakt de regie. Wij gaan zelf de gesprekken met de gemeente Amstelveen voeren en de hele ontwikkeling op ons nemen. Zo gaan wij aan de slag voor een nieuw financieel haalbaar stedenbouwkundig plan, die binnen de kaders past van de ontwikkelvisie van de gemeente Amstelveen.

In het oostelijke gedeelte van De Scheg in Amstelveen is inmiddels is de bouw gestart van 172 groene en duurzame koopwoningen in het dure en middeldure segment. Vastgoedplan Nederland heeft de ambitie uitgesproken om voor het einde van dit jaar klaar te zijn met het bestemmingsplan voor dit laatste deelgebied van de Scheg.

Crisis- en Herstelwet biedt kans tot een snelle ontwikkeling

Normaalgesproken lukt het niet om op zo’n korte termijn een plan rond te krijgen. Echter, onder de Crisis- en Herstelwet (Chw) is het mogelijk procedures te verkorten en bouwprojecten te versnellen. De Scheg is aangewezen als één van die projecten door de gemeente Amstelveen. De Scheg is een voorbeeldproject voor energiezuinig bouwen in de Metropoolregio Amsterdam en voldoet daarmee aan de kaders van de Chw. Om een beroep te doen op de Chw moet het bestemmingsplan De Scheg ter inzage zijn gelegd voor 1 januari 2022. Om deze reden willen wij – en de gemeente Amstelveen – haast maken.

Brief aan de gemeenteraad

Via een brief aan de gemeenteraad en het college van B&W van Amstelveen hebben wij kenbaar gemaakt tempo te willen maken voor de Scheg-Midden. Wij hebben de ambitie uitgesproken van de regeling van de Chw gebruikt te willen maken. Vastgoedplan Nederland staat in de startblokken voor een rappe ontwikkeling. Wij zijn ervan overtuigd dat we in samenwerking met de gemeente de procedures kunnen versnellen en voor het einde van dit jaar een plan ter inzage kunnen leggen bij de gemeenteraad.

Naast de Chw speelt ook de Omgevingswet een rol bij de ontwikkeling van De Scheg-Midden. In deze wetsherziening wordt lawaai van luchtvaart veel zwaarder meegeteld dan voorheen. Gemeenten mogen dan mogelijk geen vergunningen meer afgeven, omdat locaties rond Schiphol kampen met te veel omgevingsgeluid.
“Dit betekent een streep door veel woningbouwplannen”, zo schreef gedeputeerde Jeroen Olthof van Noord-Holland vorig jaar in een brandbrief aan de minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren.
Olthof vreest dat de bouwplannen voorhonderdduizenden woningen in de verre omtrek van Schiphol straks niet meer mogelijk zijn. De gemeente Amstelveen is hiervan op de hoogte en voelt die hete adem ook. Alleen maar meer reden om snel met Vastgoedplan Nederland aan de slag te gaan.

Geen belemmering, maar kans

Vastgoedplan Nederland ziet deze factoren niet als een belemmering maar als een kans. De Chw biedt de mogelijkheid om ook van De Scheg-Midden een groen en duurzaam woningbouwproject te maken. Ambities die wij onderstrepen. Als de gemeente akkoord gaat met ons stedenbouwkundig plan, dan lukt het om snel daaropvolgend een bestemmingsplan ter inzage te leggen. Dan staat niets een succesvolle ontwikkeling van De Scheg-Midden nog in de weg.

Meer informatie?

Bel 023 – 808 0008

Onze projectmanagers zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons ook een bericht sturen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden

De verzamelde gegevens kunnen door Vastgoedplan Nederland gebruikt worden om onze prospects, klanten en partners telefonisch of per e-mail te benaderen met belangrijke updates over onze projecten, commerciële aanbiedingen, ook als die aanbiedingen geen door of namens Vastgoedplan Nederland aangeboden goederen of diensten betreffen. Stelt u benadering in welke vorm dan ook niet op prijs, dan kunt u zich te allen tijde afmelden door een e-mail te sturen naar info@vastgoedplan.nl.

Stel uw vraag

Om een bericht te sturen kunt u onderstaand formulier invullen. Liever telefonisch contact? Bel dan +31 (0)23 808 0008

"*" geeft vereiste velden aan

Abonneren op de nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief vind u iedere maand het laatste nieuws over financiële producten, onze grond, de belangrijkste bedrijfsontwikkelingen en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Vragen over uw uitkering

Heeft u vragen over uw rendementsuitkering van bijvoorbeeld de Scheg? Of een andere vraag over uitkeringen in het algemeen? Vul uw gegevens hieronder in. Wij doen ons best om u binnen 24 uur te woord staan.

Vragen over uitkeringen kunnen alleen via dit formulier gesteld worden, en niet per telefoon.

"*" geeft vereiste velden aan